DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI VE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ TAHLİYE VE YANGIN TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

      Dekanlığımız ve Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğümüzün, Rektörlüğümüz Sivil Savunma Uzmanlığı İşbirliği ile Acil Durumlar, Yangın ve Yangın Türleri, Tahliye ve Yangın Söndürme Tatbikatı Merkez Müdürlüğümüzde gerçekleştirilmiştir.

     Afet Yöneticisi ve Yangın Eğitmeni Cem GERGİN tarafından verilen eğitimde, Rektörlüğümüz Sivil Savunma Uzmanlığı ile olası yangın durumlarına karşı doğru müdahale konusunda bilinçlendirme ve personelimize yangın ve yangın sırasında karşılaşılabilecek durumlar hakkında bilgi verilmesi amaçlanmış ve alınması gereken tedbirler anlatılmıştır.

     Eğitim kapsamında; personelimize yangın güvenliği, yangın söndürme cihazlarının kullanımı, yangınlara müdahale konusunda yapılan yanlışlıklar, afet ve acil durum öncesi alınması gereken tedbirler ve afet ve acil durum sırası ve sonrasında yapılması gerekenler, evlerde ve işyerlerinde çıkabilecek olası yangınların karakter ve nitelik olarak çeşitlilikleri ve öncelikli olarak can güvenliğinin sağlanması gerekliliği belirtilerek, 112 Acil Servis hattının işlevi konusunda teorik bilgi verilmiştir.

       Teorik bilgilendirmenin ardından Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğümüzün otopark alanında, personelimiz tarafından tahliye ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirilmiştir.

Ek Resimler
Bu içerik 15.02.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1305 kez okundu.