Aşı Uygulaması Hk.

Öğrencilerimizin dikkatine;

Ülkemizde 1998 yılı Ağustos ayı ve sonrası doğanlarda Hepatit B aşılaması aşı takvimine eklenmiş olup; bu tarihten itibaren Türkiye’de doğup büyüyen her vatandaşımızın Hepatit B aşılanma durumu tam olarak kabul edilmekle birlikte antikor seviyeleri zamanla düşebilmektedir. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme öncesi her öğrencimizin antikor seviyelerini kontrol ettirerek ihtiyaç olanların hatırlatma dozu ya da tekrar aşılanma programına başlamaları gerekmektedir. Antikor seviyesi yeterli olmayanların klinik uygulamalara başlaması hem hizmet verdikleri hastaların hem de kendi sağlıkları açısından uygun görülmemektedir. 7 Nisan 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar Öğrenci İşleri Birimine her öğrencinin antikor seviyesini bildirmesi gerekmektedir. Aşı ihtiyacı olanlar için Dekanlığımızca program oluşturulacaktır.

Tüm öğrencilerimize önemle duyurulur.

Bu içerik 22.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 570 kez okundu.