Fakültemiz öğretim üyelerinden işitme engelli öğrencilere ağız ve diş taraması

Fakültemiz öğretim üyeleri, işitme engelli öğrencilere ağız ve diş sağlığı hakkında bilgiler verip diş taraması yaptılar. Öğrenciler işaret dilinde, ağız ve diş sağlığının önemini ve etkin diş fırçalama tekniklerini öğrendiler.

Üniversitemiz Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencilerinin uygulama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ağız ve diş sağlığı toplantısında, 30 öğrenciye işaret dilinde eğitim verilerek diş taraması yapıldı.

Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engellileri İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen etkinliğe, Fakültemiz öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Meltem Tekbaş Atay, Yrd. Doç. Dr. Aylin Çilingir, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, 30 işitme engelli öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

Yrd. Doç. Dr. Aylin Çilingir,  ağız-diş sağlığı ve doğru diş fırçalama, diş ipi ve ağız gargarası kullanımı hakkında bilgiler verdi; Türkçe öğretmeni Osman Taştan da bilgileri öğrencilere işaret diliyle aktardı. Daha sonra Yrd. Doç. Dr. Meltem Tekbaş Atay tarafından 30 öğrencinin ağız ve diş muayenesi yapıldı.  Muayene sırasında diş tedavisi gereksinimi olduğu belirlenen öğrencilerin tedavileri, önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan Fakültemiz kliniklerinde yapılacak.

Etkinlik, bir firmanın sponsorluğunda öğrencilere fırça, macun ve ağız çalkalama suyunun set halinde dağıtılması ile sona erdi. 
Ek Resimler
Bu içerik 26.12.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 3064 kez okundu.