Koruma ve Bakım Altında Bulunan Çocuklar İçin Fakültemiz Tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Taraması Gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Koruma ve Bakım altındaki çocuklara yönelik Ağız ve Diş Sağlığı taraması gerçekleştirildi.

29.12.2016 tarihinde 0 - 6 yaş grubundaki çocuklara yönelik gerçekleştirilen ağız ve diş sağlığı taramalarının ikincisi 05.01.2017 tarihinde 13 – 18 yaş aralığındaki çocuklara yönelik olarak Hulusi Melahat Datenin Çocuk Evleri Sitesinde gerçekleştirildi. İl genelindeki çocuk evlerinde kalan çocukların da katıldığı  ağız ve diş sağlığı taramaları sonrasında çocuklara ve çalışan personele yönelik ağız ve diş sağlığı eğitimi verilmiştir.

Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyelerinden,  Yrd. Doc.Dr. Şirin Güner,  Yrd. Doc. Dr. Aylin Çilingir,  Yrd. Doc. Dr. Nafi Onur ve Diş Hekimliği Fakültesi 2. Sınıf öğrencilerinden oluşan bir ekip tarafından Sevgi evleri ve çocuk evlerinde kalmakta olan yaklaşık 100 çocuk kontrolden geçirilmiş ve tedavi ihtiyacı olanlar tespit edilerek, ağız ve diş sağlığı eğitimi verilmiştir.

Çocukları tek tek muayene eden heyet,  ağız ve diş problemi olan çocuklar ile ilgili notlar aldı. İlerleyen süreçte çocukların randevularını ve tedavilerini de takip edecekler.  Çocuklara ağız ve diş sağlığını nasıl koruyacakları konusunda bilgi veren diş hekimleri, dişlerin nasıl ve ne sıklıkta fırçalanması konusunda da çocuklara bilgi verdi.  Etkinlikte diş macunu ve fırçadan oluşan setler de çocuklara hediye edildi.

Sağlıklı dişler, sağlıklı gülüşlere sahip olmak için çocuklarımızın küçük yaşlarda bilinçlendirilmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Yrd. Doc. Dr. Şirin Güner “Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında çocuklarımıza öncelik verdik. Çocuklarımızın sağlığı, geleceğimizin sağlığı olduğuna göre sağlık kontrollerimize devam edeceğiz” dedi.

Gerçekleştirilen ağız ve diş sağlığı kontrolleri ve eğitimi sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş’da  “- Çocuklara yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır.  Koruma ve Bakım altında bulunan çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı konusunda göstermiş oldukları hassasiyet ve yakın ilgiden dolayı Başta Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu,  Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir olmak üzere emeği geçen tüm öğretim Görevlisi, asistan ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ek Resimler
Bu içerik 13.01.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1478 kez okundu.